Almelo – Sinds maandag 12 december omstreeks 16.00 uur is de 13-jarige Gioelle Nijkamp uit Almelo (zie foto) vermist.
Het meisje is omstreeks 16.00 uur gaan hardlopen in Vriezenveen om hierna naar het werk van haar moeder aan de Koningsweg in Vriezenveen te gaan. Samen zouden zij richting huis in Almelo gaan. Gioelle is echter niet bij haar moeder aangekomen. Uit de woning in Almelo is kleding van Gioelle verdwenen.
Het signalement van Gioelle:
1.68 m. lang
Halflang donkerblond haar
Droeg een grijze joggingbroek
Zwart hempje
Lichtgrijs vest
Zwarte Adidas gympen
Had grote zilveren oorringen in
Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die Gioelle na maandag 12 december 16.00 uur nog hebben gezien of weten waar zijn thans verblijft. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van Politie Twente, team Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.
(2011117966)
Aanrijding met letsel
Losser
Een 38-jarige man uit Enschede is maandag 12 december gewond geraakt bij een verkeersongeval.
De man stond omstreeks 07.15 uur voorgesorteerd op de Gronausestraat, om linksaf de Nijverheidstraat in te rijden. Een 24-jarige man uit Overdinkel, die ook reed over de Gronausestraat, merkte de voorgesorteerde auto te laat op. Hij botste achterop. De brandweer heeft de 38-jarige man uit zijn benarde situatie bevrijd. Hij is door een ambulance met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht en zijn auto moest worden weggesleept. De 24-jarige man heeft geen letsel overgehouden aan het ongeval.
(2011117604)
Huisverbod uitgereikt
Hof van Twente
Een 33-jarige man uit de gemeente Hof van Twente heeft maandag 12 december een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. Hulpverlening wordt opgestart.
Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen.
De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd.
De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.
Meer informatie over het huisverbod is te vinden op www.huisverbod.nl.
Foto – Politie Twente