Tankwagen met waterstofperoxide op de kant(Video)

Delfzijl – Een lekkende tankwagen heeft er voor gezorgd dat de N362 ten zuiden van Delfzijl nog steeds gestremd is. In de vroege ochtend van vrijdag 18 november raakte de tankwagen gevuld met waterstofperoxide van de weg en belandde op zijn zijkant in de berm. De chauffeur raakte lichtgewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De eerste inzet van de ingezette brandweervoertuigen was er op gericht om de vrijgekomen stof met water te verdunnen, zodat de gevolgen voor de directe omgeving beperkt bleven. Waterstofperoxide is een vloeibare bijtende stof.

Nadat de situatie stabiel was en er geen uitstroom van de stof meer was, moesten er twee takelwagens ter plaatse komen, om de beschadigde tankwagen weer rechtop te zetten. De tankwagen is inmiddels afgevoerd. Op dit moment worden de bermen hersteld en de sloot met de daarin de gelekte waterstofperoxide wordt nu leeggepompt.

Door het ongeval is de N362 tussen de N33 en de N991 en ook de naastgelegen secundaire weg tot in de avond volledig afgesloten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.


Video – MartinNuver/persbureau Meter
Foto – Hendrik Schonewille/Persbureau Meter