Glaasje op laat je rijden….

Hoogezand – De politie heeft zaterdag op diverse locaties gecontroleerd op rijden onder invloed. In Hoogezand (Kerkstraat en Erasmusweg) en Kropswolde (Woldweg) werden in totaal zo’n 175 blaastesten afgenomen. Geen van deze bestuurders had te veel gedronken. Op andere locaties werd wel onder invloed gereden:

DELFZIJL – Een 58-jarige automobiliste uit Holwierde is zaterdagmiddag aangehouden. De vrouw had met een verward verhaal de politie gebeld. Zij zat aan de Skagerrak in de auto en vertelde zojuist gereden te hebben. Bij controle bleek de vrouw onder invloed van 1 promille alcohol (430 µg/l). Zij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

GRIJPSKERK – Op de Jonkerslaan in Grijpskerk werd zaterdagmiddag een 44-jarige automobilist uit de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland gecontroleerd. De auto van de man viel op door veel lawaai en kapotte verlichting. Bij controle bleek de man onder invloed van 2,8 promille alcohol (1220 µg/l)). Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van 16 uur en een proces-verbaal.

HOOGEZAND – Een 51-jarige automobilist uit Hoogezand werd gecontroleerd op de Troelstralaan. De man viel op door zijn hoge snelheid. Bij controle bleek hij onder invloed van 1 promille alcohol (430 µg/l). Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

DELFZIJL – Een 47-jarige automobilist uit Frankrijk werd gecontroleerd op de N362 bij Delfzijl. Hij viel op doordat hij met zo’n 50 km/uur over een weg buiten de bebouwde kom reed. Bij controle bleek hij onder invloed van ruim 1,3 promille alcohol (585 µg/l). Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Foto – Archief Persbureau Meter