Politie druk met aanhoudingen

Roden – De politie heeft zaterdagavond een 23-jarige man uit Roden aangehouden voor het beledigen van een politiemedewerker. De man had kort daarvoor het 112-noodnummer gebeld en daarbij een medewerker van de meldkamer meerdere malen beledigd. De man is vervolgens in zijn woning aangehouden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

MEPPEL – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 27-jarige man uit Ruinerwold aangehouden. Surveillerende agenten reden over het Prinsenplein toen de man een vrouwelijke agente uitschold voor ‘slet’. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

HOOGEVEEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 20-jarig man uit Noordscheschut aangehouden. Surveillerende agenten liepen over de Hoofdstraat toen de man hen uitschold voor ‘NSB’. De man is hierop aangehouden. Hij kon later die avond naar huis met een proces-verbaal op zak.

Man aangehouden voor mishandeling

RODERESCH – De politie heeft zaterdagavond een 34-jarige man uit Roderesch aangehouden. De man wordt er van verdacht een 14-jarig meisje uit Roderesch te hebben mishandeld. Deze was met een groepje leeftijdsgenootjes in het dorp. Toen zij zich ophielden in een tuin aan de Hoofdweg, kwam plots de 34-jarige man te voorschijn. Hij zou het meisje bij haar nek gegrepen hebben, zwaaide haar rond en zou haar vervolgens in de bosjes hebben gegooid. Ook zou hij het meisje met de dood bedreigd hebben. De man is later die avond aangehouden. Hij is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Beschonken snorfietser aangehouden

ASSEN – De politie heeft zaterdagavond een 26-jarige man uit Assen aangehouden. De man reed op zijn snorfiets over de Thorbeckelaan waar hij staande wordt gehouden voor een alcoholcontrole. De man blies 375 ug/l bij de ademanalyse. De man is aangehouden. Hij kon later die avond weer naar huis met een proces-verbaal op zak.
Aanhoudingen uitgaansgeweld

ASSEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige man uit Assen aangehouden. De man wordt er van verdacht een 20-jarige plaatsgenoot te hebben geslagen in een uitgaansgelegenheid aan de Brinkstraat. De 25-jarige man werd door een beveiligingsmedewerker apart gezet in afwachting van de politie. Hij kon kort daarna worden overgedragen. De man is ingesloten in afwachting van het onderzoek.

MEPPEL – In de nacht van zaterdag op zondag heeft de politie een 24-jarige man uit Meppel aangehouden. Hij wordt er van verdacht een 24-jarige man uit Wanneperveen te hebben mishandeld in een uitgaansgelegenheid aan het Prinsenplein. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.

Aanhouding voor bezit vuurwerkpistool

EMMEN – De politie heeft zaterdagmiddag een 18-jarige jongeman uit Emmen aangehouden. Hij had was in het bezit van een vuurwerkpistool. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De jongeman kon na verhoor weer naar huis met een proces-verbaal op zak.

Snelheidsovertreder aangehouden

NIEUW BUINEN – De politie heeft zaterdagmiddag een 38-jarige automobilist uit Valthermond aangehouden. De man reed over de N379 waar hij een snelheidscontrole passeerde. De man reed daar met een snelheid van 135 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De man is hierop aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tevens is er proces-verbaal opgemaakt.

Foto – Archief Persbureau Meter