Flatbrand in Groningen(Video)

Foto/Video - DuoFocus/Persbureau Meter

GRONINGEN – Zaterdagochtend was rond 6:25 uur brand uitgebroken in een flatgebouw aan de Oosterhamriklaan in Groningen. De brand woedde in een woning van het flatgebouw.

De woning bevond zich op de begane grond van het gebouw. De brand zorgde voor veel rookontwikkeling. De brandweer had opgeschaald naar middel-brand en kwam met meerdere wagens ter plaatse om het vuur te blussen. Volgens de brandweer heeft de woning waar de brand woedde forse schade opgelopen.

Daarnaast kwamen vier ambulances ter plaatse. Eén persoon raakte gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.. Eén andere persoon werd warm gehouden met een warmtedeken, deze persoon zit in een rolstoel.

Bewoners van de appartementen staan op straat. Er is sprake van een ontruiming. De brandweer laat weten dat het nodig was om tijdens de ontruiming meerdere deuren van woningen te forceren om zeker te zijn dat iedereen buiten was. Stichting Salvage komt ter plaatse om alle bewoners bij te staan in de afhandeling van de schade.