Explosieve boerderij houdt brandweer uren bezig(Video)

ZEVENHUIZEN – De weg Oostindie in het Groningse Zevenhuizen is vrijdagmiddag urenlang afgesloten geweest ivm een aardgaslekkage in een woning die al enkele jaren leeg stond. Door het lek stond de woning volledig vol gas en was er een explosieve situatie. Hierna werden enkele woningen ontruimd, om niets aan het toeval over te laten. om 12.30 uur werd het gas ontdekt en pas tegen zeven uur kon het sein op groen worden gezet. Na een meting verricht in de woning en zijn de ramen er uit geslagen zodat de woning goed kan ventileren. Na de controle is de omgeving weer vrijgegeven en mochten de mensen weer terug in hun woning. NOVUM COPYRIGHT PERSBUREAU METER

ZEVENHUIZEN – De weg Oostindie is vanmiddag urenlang afgesloten geweest ivm een aardgaslekkage in een woning die al enkele jaren leeg stond. Door het lek stond de woning volledig vol gas.

Nadat een buurman al enkele dagen een deur open zag staan en vanmiddag polshoogte ging nemen rook hij een sterke gaslucht. Hierop heeft de man de meldkamer gebeld die vervolgens brandweer Leek opgepiept hebben om ter plaatse te gaan.

Eenmaal ter plaatse hebben ze direct een meting verricht in en om de woning, daarbij werd een sterke gaslucht gemeten en daarom is de weg volledig afgesloten en zijn er enkele woningen ontruimt.

De koperleidingen in de buurt van de gasmeter zijn door vermoedelijk koperdiefstal verwijderd uit de woning waardoor er vrije uitstroom van gas was ontstaan. Enexis is erbij geroepen om de leidingen op afstand af te sluiten en het vervolgens het lek te dichten.

Toen de leiding rond 17 uur afgesloten was heeft de brandweer wederom een meting verricht in de woning en zijn de ramen er uit geslagen zodat de woning goed kan ventileren. Na de controle is de omgeving weer vrijgegeven en mochten de mensen weer terug in hun woning.


Foto/Video – Jordi Haverdings/Persbureau Meter