Glaasje op….Laat je rijden…

Groningen – De politie heeft tussen vrijdag- en zaterdagmorgen op diverse plaatsen in de provincie gecontroleerd op rijden onder invloed van alcohol. Buiten de controles om kreeg de politie meerdere meldingen van verkeersincidenten waarbij de bestuurder (te diep) in het glaasje had gekeken. Een overzicht:

GRONINGEN – Een 40-jarige automobilist uit Gasselte moet het voorlopig zonder zijn rijbewijs doen. De bestuurder stond met zijn auto midden op de Europaweg in Groningen. Zijn auto bleek een lekke band te hebben. De man zelf had 1,6 promille alcohol (695 ugl) in zijn bloed. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De auto van de Drent is door een bergingsbedrijf opgehaald.

MEEDEN – Een 62-jarige automobilist uit Bourtange is vrijdagavond in beschonken toestand een sloot ingereden aan de Beneden Veensloot in Meeden. Toen de politie kwam, hadden omstanders de bestuurder uit het voertuig gehaald. De bestuurder verklaarde uit de bocht te zijn gevlogen. Hij had geen verwondingen, maar was duidelijk onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek dat hij een alcoholpromillage van bijna 2,5 had (1075 ugl). Het rijbewijs van de alcomobilist is in beslag genomen.

DELFZIJL / APPINGEDAM – Bij een alcoholcontrole in Delfzijl en Appingedam zijn vrijdagavond en -nacht 315 blaasproeven afgenomen. Twee bestuurders hadden een promillage wat boven de toegestane 0,5 lag. Tegen deze bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

GRONINGEN – Vrijdagavond en –nacht werd er in samenwerking met Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) in de Groningse binnenstad en in de wijk Beijum een alcoholcontrole uitgevoerd. In totaal werden 528 blaastesten afgenomen. Acht bestuurders hadden teveel alcohol gehad. Meest opvallende bij de controle was de aanhouding van een 34-jarige automobilist uit Groningen. De Stadjer negeerde een stopteken voor de alcoholcontrole en ging er vandoor. Hij werd vervolgens gevolgd door enkele motorrijders van de politie, totdat hij zijn auto parkeerde in de Kraneweg. De Groninger kon geen identiteitsbewijs tonen. Zijn rijbewijs bleek niet meer rechtsgeldig. Uit een alcoholtest bleek dat de bestuurder 1,4 promille alcohol (615 ugl) in zijn bloed had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Foto – Archief Persbureau Meter