Drankrijders……

Assen – De politie heeft zaterdagavond een 47-jarige motorrijder uit Hoogeveen in zijn woning aan de Atlaslaan in Hoogeveen aangehouden. De man wordt er van verdacht met zijn motor een tuin ingereden te zijn aan het Zuiderkruis waarna hij er vandoor ging. De man is meegenomen naar het bureau waar hij op de ademanalyse 705 ug/l blies. Zijn rijbewijs in ingevorderd. De man ontving een proces-verbaal en een rijverbod voor 8 uur.

NIEUW WEERDINGE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op het Menpad in Nieuw Weerdinge een 63-jarige automobilist uit Nieuw Weerdinge voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden. De man viel op door zijn rijgedrag waarop hij ter controle aan de kant van de weg werd gezet. De man moest een blaastest ondergaan en bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau scoorde de man via een ademanalyse 790 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt, het rijbewijs werd in beslag genomen en de man kreeg een rijverbod van 9 uur opgelegd.

TYNAARLO – De politie heeft in de vroege zondagochtend op de Zuidlaarderweg in Tynaarlo een 46-jarige automobilist uit Assen een rijverbod van 9 uur opgelegd voor het rijden onder invloed van alcohol. De man viel op door zijn rijgedrag, werd ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd hij overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de Assenaar 765 ug/l. Naast een rijverbod werd zijn rijbewijs ingevorderd.

ZUIDLAREN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag op de Stationsweg in Zuidlaren een 40-jarige automobilist uit Stadskanaal aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was ter controle aan de kant van de weg gezet en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd de man overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Via de ademanalyse scoorde de man 250 ug/l. Dit leverde hem een proces-verbaal en een rijverbod van een uur op.

Foto – Archief Persbureau Meter