Donderdag in opsporingsprogramma “Onder de Loep” bij RTV Oost

Hengelo – Onderstaand de onderwerpen zijn in de oktobereditie van het opsporingsprogramma ‘Onder de Loep’ donderdag bij rtv Oost te zien.
De eerste uitzending begint om 16.38 uur op RTV Oost en zal om 19.38, 21.38 en 22.38 uur herhaald worden.

Kampen: vernieling speeltrommel Nieuwe toren
Op zondagochtend 11 september klimmen twee onbekende jongemannen via de steigers in de Nieuwe Toren aan de Oudestraat. De volgende ochtend blijkt dat de jongemannen een poederblusser hebben leeggespoten op de speeltrommel. De schade blijkt enorm. De politie is op zoek naar deze twee jongemannen..

Olst: vernieling flitspaal

Een onbekende man vernielde op maandagochtend 10 oktober rond 03.30 uur een flitspaal aan de Rijksstraatweg in Olst. Van de man zijn beelden. Wie is deze man?

Zwolle: vernieling slagboom Goudsteeg

De slagboom achter het gemeentehuis aan de Goudsteeg is meerdere malen vernield. Van twee vernielingen zijn hele goede beelden. Vonden plaats tussen 14 en 15 september en 23 en 26 september. De eerste keer vernielen drie jongens (uit een groep van vier) de slagboom. De tweede keer werd de slagboom vernield door twee jongens uit een groep van drie. De politie wil graag weten wie deze vandalen zijn.

Zwolle: insluiping instelling

Twee mannen pinnen op zaterdagochtend 11 juni met een gestolen pinpas bij de Rabobank aan de Rijnlaan. De pas wordt eerder die nacht gestolen uit een instelling aan de Sorghvlietweg. Wie kent deze mannen?

Zwolle: zakkenrollerij

Een jonge vrouw met een bril en een hoofddoek pint meerdere malen met gestolen pinpasens. De ene pas is op 5 augustus gestolen van een 84-jarige vrouw in een supermarkt aan de Dobbe. De tweede pas werd van een 83-jarige vrouw in een andere winkel aan de Dobbe gestolen op 22 augustus. Wie is deze opvallende jonge vrouw?

Nijverdal: overval woning

In de vroege ochtend worden de slapende bewoners van de Zonnedouw in Nijverdal verrast door een inbreker in hun slaapkamer. Hij sluit ze op in een andere kamer en neemt naast sieraden en geld ook hun bijzondere auto, een Volkswagen Golf GTI edition 25 Turbo exclusieve jubileum, weg. Wie heeft bijzonderheden gezien?

Borne: diefstal cosmetica

Twee vrouwen stelen een grote hoeveelheid aan make-up en parfum in de Kruidvat in Borne. Ze staan op de bewakingsbeelden. Wie herkent ze?

Haaksbergen: wisseltruc bij kassa

Een gebrekkig Engels sprekende man wil bij de caissière van de Jumbo in Haaksbergen briefjes van twintig euro wisselen. De caissière trapt in een wisseltruc en de man heeft een paar honderd euro weggenomen. Hij is te zien op de bewakingsbeelden. Wie kent deze man?

Holten: winkeldiefstal

Bij de C1000 in Holten plegen twee vrouwen winkeldiefstal. Ze halen meerdere boodschappen uit de schappen in de winkel en stoppen dit in hun handtas. De vrouwen staan op de bewakingsbeelden. Wie herkent ze?

Hengelo: vals geld

Let op de echtheid van het papiergeld! In Hengelo is een man gelukt om met een vals biljet van 50 euro een kleine aankoop te betalen. Hij is echter gefilmd en de politie wil graag weten wie deze man is.

Hengelo: ramkraak juwelier

Onbekende mannen reden met een gestolen Duitse auto door de glazen deur van het winkelcentrum Hasselo en ramden de pui van een juwelier. Nadat de daders sieraden weg hadden genomen lieten ze de gestolen auto in het park, nabij het winkelcentrum, achter. De politie toont beelden van de ramkraak en verzoekt getuigen zich te melden die bijzonderheden hebben gezien.

Twente/IJsselland: Illegaal vuurwerk melden!

Politie wil graag geïnformeerd worden bij vermoeden van opslag/vervoer/handel illegaal vuurwerk.

Foto – Archief Persbureau Meter