Drank orgels…..

Groningen – De politie heeft tussen donderdagmiddag en vrijdagmorgen op diverse plaatsen in de provincie Groningen personen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt. Een overzicht van de meest opvallende incidenten:

Hoogezand – De politie heeft donderdagavond in de Kalkwijk in Hoogezand een 48-jarige automobilist uit Sappemeer aangehouden. De man liep tegen de lamp toen hij een blaastest moest doen. Op het politiebureau bleek dat de bestuurder ruim 1,8 promille alcohol (785 ugl) in zijn bloed had. De 48-jarige moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Uithuizen – Een 33-jarige automobilist uit Portugal is donderdagavond betrapt op rijden onder invloed op de Havenweg in Uithuizen. De Groningse meldkamer kreeg een melding van een ambulance die de Portugees slingerend over de N46 had zien rijden. Uit een alcoholtest bleek dat de man inderdaad teveel alcohol had gehad. In zijn bloed zat ruim 1,2 promille alcohol (530 ugl).

Groningen – Een 33-jarige bromfietser uit Groningen is donderdagavond aangehouden in de Eikenlaan in zijn woonplaats. Toen agenten de man een stopteken gaven, zagen ze direct dat hij bloed doorlopen ogen had. Bovendien rook hij sterk naar alcohol. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1,6 (715 ugl). Het rijbewijs van de beginnend bestuurder, die minder dan vijf jaar zijn rijbewijs heeft, is in beslag genomen. Het was de vierde keer dat hij werd betrapt op rijden onder invloed van alcohol.

Appingedam – De politie heeft donderdagnacht in de Solwerderstraat in Appingedam een 30-jarige automobilist uit die woonplaats aangehouden. De bestuurder erkende toen hij door agenten werd aangesproken direct dat hij alcohol had gehad. Op het bureau bleek dat hij bijna 1,5 promille alcohol (645 ugl) in zijn bloed had. Het rijbewijs van de Damster is in beslag genomen.