Enschede – Enschede is een gastvrije stad. En een bezoek aan een thuiswedstrijd van FC Twente moet voor iedereen leuk zijn. De veiligheid van alle bezoekers aan De Grolsch Veste staat daarbij voorop. Daarom zetten FC Twente, gemeente Enschede en Politie Twente zich gezamenlijk in om agressie en vandalisme te voorkomen. Alcoholgebruik speelt bij agressie en asociaal gedrag – denk aan vandalisme, wildplassen, provocatie – vaak een grote rol.
Alcoholverbod
Rond De Grolsch Veste geldt daarom vanaf 22 december 2011 een alcoholverbod. Dit betekent dat het op openbare plaatsen in de directe omgeving van het stadion voor iedereen verboden is om alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Het verbod geldt niet voor terrassen bij horecabedrijven en plaatsen waarvoor een ontheffing geldt volgens de Drank- en Horecawet. Om supporters in de gelegenheid te stellen aan deze maatregel te wennen waarschuwt de politie overtreders voor en na de wedstrijd van FC Twente – RKC Waalwijk op 21 januari. Vanaf de wedstrijd op 29 januari van FC Twente – FC Groningen kunnen overtreders van het alcoholverbod een boete verwachten van € 85,-. Op het bijgevoegde kaartje is het gebied aangegeven waarbinnen het alcoholverbod geldt.
Alcohol in De Grolsch Veste
In De Grolsch Veste mag alleen alcohol worden gedronken in de daarvoor aangewezen ruimten. Supporters die dronken zijn, wordt de toegang tot het stadion geweigerd. Dit is in het huisreglement van FC Twente opgenomen.
Wildplassen
Wildplassen is in heel Enschede binnen de bebouwde kom verboden. De politie waarschuwt overtreders voor en na de wedstrijd van 21 januari. Vanaf 29 januari kunnen overtreders een boete verwachten van € 120,-.
Binnenkort draaihekken op station Drienerlo
Op station Drienerlo is het perron voor de treinen naar Hengelo door Prorail uitgebreid. Supporters kunnen binnenkort na afloop van thuiswedstrijden alleen nog met een geldig vervoersbewijs via draaihekken op het perron komen. De supporters worden gedoseerd door de draaihekken gelaten om zo een vol, onveilig perron te voorkomen. Zodra de trein vertrekt is het perron weer leeg en krijgen de volgende supporters toegang. Zo kunnen supporters gefaseerd en veilig met de trein naar huis reizen.
Foto – Archief Persbureau Meter